Vad är Box – Molnlagringstjänst

Av Håkan Persson

Box är en populär molnlagringstjänst som erbjuder användare möjligheten att lagra och dela sina filer online. Tjänsten grundades 2005 och är baserad i Kalifornien. Det erbjuder ett antal funktioner som gör det enkelt att hantera filer online, inklusive synkronisering mellan enheter, filåtkomstkontroll och delning, samt integrering med andra appar och tjänster. I detta blogginlägg kommer vi att titta närmare på vad Box har att erbjuda och hur du kan dra nytta av dess funktioner.

Funktioner hos Box

Box erbjuder många funktioner för att lagra och hantera dina filer på ett säkert och organiserat sätt. Här är några av de viktigaste funktionerna:

Lagringsutrymme

Du får 10 GB gratis lagringsutrymme när du skapar ett konto, men du kan uppgradera till mer lagringsutrymme för en månatlig avgift.

Synkronisering

Box synkroniserar automatiskt dina filer mellan enheter, vilket gör det enkelt att komma åt dina filer var som helst.

Fildelning

Du kan enkelt dela filer och mappar med andra användare genom att skicka en länk eller bjuda in andra att visa eller redigera filerna.

Versionshistorik

Box sparar en versionshistorik över dina filer, vilket gör det möjligt att återställa tidigare versioner av en fil om något går fel.

Automatisk backup

Tjänsten har en funktion för automatisk backup, vilket innebär att du kan säkerhetskopiera viktiga filer och mappar automatiskt så att du inte riskerar att förlora dem om något händer med din enhet.

Filåtkomstkontroll

Box erbjuder flexibel filåtkomstkontroll, som gör att du kan bestämma vilka användare som kan se, redigera och dela dina filer.

Hur fungerar Molnlagringstjänsten?

För att använda Box behöver du först skapa ett konto, vilket du kan göra genom att besöka deras hemsida. När du har skapat ett konto kan du ladda upp filer till molnet genom att använda Box-webbgränssnittet eller genom att ladda upp filer direkt från din dator eller mobila enhet. Du kan också skapa mappar och organisera dina filer på ett logiskt sätt för enkel åtkomst.

När du laddar upp en fil, synkroniseras den automatiskt med dina andra enheter, så att du alltid har tillgång till de senaste versionerna av dina filer. Du kan också dela filer med andra användare genom att skicka en länk eller bjuda in andra att visa eller redigera filerna.

Box är också tillgängligt som en app för mobila enheter, vilket gör det enkelt att komma åt dina filer när du är på språng. Du kan också använda Box tillsammans med andra appar och tjänster, t.ex. Microsoft Office och Google Apps, vilket gör det enkelt att skapa och redigera dokument samtidigt som du synkroniserar dem med molnet.

Slutsats om Box

Box är en användbar molnlagringstjänst som erbjuder många funktioner för att lagra och hantera dina filer på ett säkert och organiserat sätt. Med automatisk synkronisering och backup, fildelning, versionshistorik och filåtkomstkontroll kan du vara säker på att dina filer alltid är säkra och tillgängliga. Box är också integrerat med andra appar och tjänster, vilket gör det enkelt att använda tillsammans med andra program och tjänster du redan använder.

Det finns också möjlighet att uppgradera till mer lagringsutrymme för en månatlig avgift, vilket kan vara användbart om du har mycket filer att lagra. Sammantaget är Box en praktisk och tillförlitlig molnlagringstjänst som kan hjälpa dig att organisera och hantera dina filer på ett effektivt sätt.


Se också våra andra molnlagringstjänst artiklar!

 1. Vad är iCloud Drive? – Full guide!
 2. Zoho Docs: En Allsidig Plattform för Online-dokumenthantering
 3. Tresorit: En premium molnlagringstjänst för maximal säkerhet och integritet
 4. Vad är Nextcloud? – Molnlagring
 5. Utforska SpiderOak: Säkerhetsorienterad Molnlagring
 6. Vad är Sync.com och hur funkar det?
 7. pCloud: En molnlagringstjänst för säkerhet, användarvänlighet och livstidsplaner
 8. Vad är Box – Molnlagringstjänst
 9. Molnlagringstjänsten MEGA: Säkerhet, Användarvänlighet och Alternativ
 10. Vad är Amazon Drive?
 11. Upptäck Yandex.Disk: En Omfattande Molnlagringslösning
 12. Vad är Microsoft OneDrive? – Hur kan du använda det?
 13. Hur fungerar Molnlagring?
 14. Vad är Google Drive? En utförlig guide till molnlagringstjänsten
 15. MediaFire: Smidig Molnlagringstjänst för Dina Digitala Tillgångar
 16. Vad är Dropbox och hur fungerar det?

4 svar på ”Vad är Box – Molnlagringstjänst”

 1. You are in point of fact a just right webmaster. This site loading speed is amazing.
  It kind of feels that you are doing any distinctive trick.

  Furthermore, the contents are masterwork. you have done a
  fantastic job on this subject! Similar here:
  dobry sklep
  and also here: Sklep

  Svara

Lämna en kommentar