Hur man använder ChatGPT på Android och iOS

Av Håkan Persson

Se hur du kan ha ChatGPT app på din mobil!

ChatGPT är en avancerad konstgjord intelligens utvecklad av OpenAI, designad för att generera mänsklika texter i dialogform. Genom att använda maskininlärning kan den svara på användarfrågor, skapa samtal och erbjuda insikter på ett antal ämnen, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för kommunikation och information.

De flesta av er har förmodligen redan använt ChatGPT, AI-chatboten som har tagit internet med storm. Medan olika AI-chatbotkonkurrenter snabbt dök upp, är OpenAIs ChatGPT fortfarande den mest framgångsrika och sofistikerade.

Under en lång tid efter ChatGPTs lansering var den bara tillgänglig via sin webbapp. Om du ville komma åt ChatGPT på din smartphone skulle det också vara via en webbläsare. Men det finns andra sätt att komma åt ChatGPT på din smartphone, från och med den officiella ChatGPT-appen för iOS.

Använd OpenAI:s officiella ChatGPT-app

ChatGPT är tillgängligt för iOS, med Android-versionen som snart rullas ut. Så här kan du använda det:

  1. Ladda ner och installera den officiella ChatGPT- appen från App Store.
  2. När det är installerat öppnar du och loggar in med ditt OpenAI-konto.
  3. Tryck på Fortsätt på välkomstsidan.

Nu kan du börja använda ChatGPT som du skulle göra på din dator. Om du inte kan ladda ner appen eftersom den inte är tillgänglig i ditt område kan du prova att använda ChatGPT via webbläsarmetoden eller ladda ner tredjepartsapparna som listas nedan.

Använda ChatGPT via en smartphone webbläsare

Om du använder en Android kan du använda telefonens webbläsare för att komma åt ChatGPT (åtminstone tills den officiella ChatGPT Android-appen startar). Du måste skapa ett konto, starta webbplatsen via din smartphones webbläsare och du är igång.

  1. Öppna valfri webbläsare och besök chat.openai.com , den officiella ChatGPT-webbplatsen.
  2. Logga in med dina referenser (eller registrera dig om du inte är registrerad ännu).
  3. När du är klar med att registrera dig/logga in kommer du att mötas av några friskrivningar om chatboten. Tryck på Nästa för alla dessa och tryck sedan på Klar för att börja använda ChatGPT.

Precis som skrivbordsversionen kan du komma åt tidigare konversationer, uppgradera till ChatGPT Plus eller till och med aktivera mörkt läge. Du kan komma åt dessa inställningar genom att trycka på menyikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen.

Tredjeparts ChatGPT-appar för Android och iOS

Om den officiella ChatGPT-appen inte är tillgänglig i ditt område är appar från tredje part ett bra alternativ. De ger ett mycket stabilare användargränssnitt än webbversionen men går inte bara med någon tredjepartsapp med “chatt” och “GPT” i titeln. De flesta appar är skräp och vill stjäla din information – eller ännu värre.

Om du har en iPhone bör du ge Perplexity ett försök. Appen använder en AI-driven sökmotor och replikerar mycket av funktionaliteten i ChatGPT – en anledning är att den är baserad på OpenAI:s GPT-teknik. Syftet är dock något annorlunda eftersom det är en sökmotor, men den uppfyller textgenereringsförfrågningar väl. Förvirring kan också tillhandahålla källor för sina svar, söka på internet efter realtidsinformation och till och med låter dig söka med rösten.

Tredjeparts ChatGPT app för Android

Om du har en Android, använd Nova. Denna tredjepartsapp, som Perplexity, är också baserad på GPT-tekniken från OpenAI, så du får liknande resultat. Även om det saknar en del av Perplexitys funktionalitet, har det flerspråksstöd, chatthistorik och möjligheten att dela dina chattar direkt från appen.


Se också våra andra artiklar:

Lämna en kommentar