Hur laddar man ner en Facebook video?

By Håkan Persson

För att ladda ner en Facebook-video kan du använda tredjepartstjänster eller webbaserade verktyg, eftersom Facebook inte erbjuder en officiell nedladdningsfunktion för videor. Här är en steg-för-steg-guide för att ladda ner Facebook-videor med hjälp av en webbaserad tjänst:

  1. Öppna Facebook: Gå till Facebook.com och logga in på ditt konto.
  2. Hitta videon: Navigera till videon du vill ladda ner. Klicka på videon för att öppna den i fullskärmsläge.
  3. Kopiera videolänken: Högerklicka på videon och välj “Kopiera videolänk” eller “Kopiera video-URL vid nuvarande tidpunkt”. Om du använder en mobil enhet, tryck och håll på videon, och välj sedan “Kopiera länk” från menyn som visas.
  4. Gå till en webbaserad Facebook-videonedsättare: Öppna en ny flik i din webbläsare och navigera till en webbplats som erbjuder Facebook-videonedsättningstjänster, till exempel fbdown.net, getfvid.com eller andra liknande webbplatser. Observera att dessa webbplatser inte är associerade med Facebook och kan ha olika integritets- och säkerhetspolicyer.
  5. Klistra in videolänken: Klistra in videolänken i det angivna fältet på nedladdningssidan och klicka på “Ladda ner”, “Hämta” eller motsvarande knapp beroende på webbplatsen du använder.
  6. Välj videokvalitet: Webbplatsen kommer att behandla videolänken och visa flera nedladdningsalternativ med olika videokvaliteter, såsom HD eller SD. Klicka på det önskade alternativet för att starta nedladdningen.
  7. Spara videon: Videon kommer att öppnas i en ny flik eller ett nytt fönster. Högerklicka på videon och välj “Spara video som” för att spara videon på din dator. Om du använder en mobil enhet, tryck och håll på videon och välj “Spara video” eller “Ladda ner video” från menyn som visas.

Observera att det är viktigt att respektera upphovsrätten och endast ladda ner videor för personligt, icke-kommersiellt bruk. Säkerställ att du har tillstånd från videouppladdaren eller ägaren innan du laddar ner och använder videon.


Du kanske även undrar:


Nu när du läst hur laddar man ner en Facebook video, kanske du också vill läsa någon av våra senaste artiklar:

Lämna en kommentar