Hur laddar man ner en Facebook video?

Av Håkan Persson

Har du någonsin sett en Facebook-video och tänkt, ‘Den måste jag spara!’? Då är du inte ensam! Välkommen till den ultimata guiden på NotesonMalware där vi avslöjar hemligheten bakom ‘Hur laddar man ner en Facebook video’.

Här dyker vi djupt in i de smartaste metoderna och verktygen för att göra dina favoritvideor tillgängliga offline. Från grundläggande tips till avancerade tricks, vi täcker allt du behöver veta för att bli en mästare på att ladda ner videor från Facebook.

Så förbered dig på en informationsrik resa och låt oss tillsammans upptäcka hur du kan fånga och spara de där speciella ögonblicken från Facebook i ditt eget digitala arkiv!

O andra sidan om denna artikel gör dig obekväm kanske du vill kolla in Uppdaterad Information om Sekretess och Säkerhet på Facebook 2024

Ladda ner Facebook video 2024

Metod 1: Använda VideoProc Converter

 1. Skaffa videons URL: Logga in på Facebook och kopiera länken till videon.
 2. Använd VideoProc Converter: Starta programmet, välj Downloader och klistra in URL:en.
 3. Välj format och upplösning: Bestäm hur du vill ha din nedladdade video.
 4. Ladda ner: Spara videon i önskad mapp på din dator.

Metod 2: Ladda ner Direkt från Facebook

 1. Logga in på Facebook: Använd en webbläsare som Chrome eller Safari.
 2. Hitta videon: Använd fliken Titta för att hitta videon.
 3. Kopiera länken: Använd ikonen med tre prickar för att kopiera videolänken.
 4. Ändra URL: Ändra “www” till “mbasic” för att öppna mobilversionen och ladda ner videon.

Metod 3: Spara Dina Egna Uppladdade Videor

 1. Logga in och gå till din profil: Hitta videon du vill ladda ner.
 2. Använd pennikonen: Klicka på pennikonen för att öppna en meny där du kan ladda ner videon.

Metod 4: Ladda ner Vänners Delade Videor

 1. Använd en Facebook Downloader: Gå till exempelvis FDOWN.net.
 2. Klistra in URL och ladda ner: Välj kvalitet och spara videon.

Metod 5: Använd Mobilappar

 1. Installera en app: Till exempel “Friendly Social Browser”.
 2. Logga in och hitta videon: Använd appens gränssnitt för att hitta och ladda ner videon.
 3. Ladda ner: Använd molnikonen för att ladda ner videon till din enhet.

Metod 6: Spara Videor på iOS

 1. Använd MyMedia-appen: Ladda ner appen och följ instruktionerna för att spara videon.

Alternativt Sätt att Ladda Ner

 1. Använd Tinywow: Gå till Tinywow.com, klistra in videolänken och välj “Find Video” följt av “Download”.

Ladda ner Videor på Mobilen

 1. Använd FBDown.net på mobilen: Speciellt för iPhone, använd Firefox för att besöka FBDown.net och följ stegen för att ladda ner videon.

Om du vill fördjupa dig i ämnet rekommenderar jag att du läser mer om sekretess och säkerhet på Facebook 2024, hur man laddar ner en TikTok-video och att ladda ner videor från vilken hemsida som helst.

Facebook video nedladdningsguider

1. Använda Downloader-webbplatser

Ett enkelt sätt att ladda ner videor från Facebook är att använda online Facebook video downloader-verktyg. Detta är en plattformsoberoende metod som fungerar på alla enheter. Du spelar bara videon på Facebook, kopierar länken och öppnar sedan en downloader-webbplats som Duplichecker eller Getfvid, där du klistrar in länken, löser captcha och klickar på “Ladda ner”-knappen. Dessa verktyg låter dig också välja videokvalitet innan du laddar ner​​​​​​.

2. Chrome-tillägg

För användare som föredrar att ladda ner videor direkt från sin webbläsare finns det Chrome-tillägg som Video Downloader Plus och FBdown. Dessa tillägg låter dig ladda ner videor från Facebook genom att klicka på tilläggsikonen i din webbläsarverktygsfält. Dessa tillägg är enkla att använda och kräver inte att du lämnar Facebooks webbplats​​​​.

3. Desktopprogram och Mobilappar

Det finns också specifika mobilappar och skrivbordsprogram för att ladda ner Facebook-videor, som VideoHunter Facebook Downloader, HD Video Downloader och All Video Downloader. Dessa appar och program stöder ofta HD och 4K nedladdningar, och vissa erbjuder till och med batch-nedladdningar av flera videor. Kompatibilitet varierar beroende på enhet, så se till att välja en app eller program som passar ditt operativsystem​​​​​​.

4. Använda SnapSave-appen

SnapSave-appen är ett utmärkt alternativ för att ladda ner Facebook-videor i hög kvalitet, inklusive Full HD och 4K. Du behöver inte installera någon programvara; allt du behöver göra är att kopiera videolänken från Facebook och klistra in den i SnapSave. Denna app är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter och stöder även nedladdning av Facebook Story-videor​​.

5. 4K Video Downloader och Andra Alternativ

För den som söker en mångsidig lösning, erbjuder 4K Video Downloader och Freemake Video Downloader möjligheten att ladda ner videor från Facebook och andra webbplatser. Dessa verktyg stöder ett brett utbud av format och upplösningar, inklusive 4K och 8K. Freemake Video Downloader är dock endast tillgänglig för Windows-användare​​.

För mer information om hur du laddar ner Steam-spel, kolla in denna artikel. Och om du är intresserad av att ladda ner LinkedIn- eller Instagram-videor, kan du läsa mer på hur man laddar ner en LinkedIn-video och hur man laddar ner en Instagram-video.

FAQ: Hur laddar man ner en Facebook video?

Hur laddar man ner en video från Facebook?

Du kan ladda ner en video från Facebook genom att använda en online videonedladdningstjänst som FDown.net eller Duplichecker, där du klistrar in videons URL och väljer att ladda ner.

Kan man ladda ner Facebook live-videor?

Ja, du kan ladda ner Facebook live-videor efter att de har sänts. Använd samma metod som för vanliga videor, men se till att du har tillgång till videons URL.

Hur sparar man videor från Facebook till iPhone?

För att spara videor från Facebook till iPhone, använd en app som MyMedia eller Documents by Readdle. Kopiera videons URL, använd appens webbläsare för att gå till en Facebook-videonedladdningstjänst och ladda sedan ner videon till din enhet.

Kan man ladda ner en Facebook-video utan att installera program?

Ja, du kan ladda ner Facebook-videor utan att installera något program genom att använda onlinevideonedladdningstjänster som Getfvid eller SaveFrom.net.

Hur laddar man ner videor från Facebook till Android?

Använd en Android-app som Video Downloader for Facebook eller All Video Downloader. Öppna appen, logga in på ditt Facebook-konto, och välj videon du vill ladda ner.

Finns det gratis verktyg för att ladda ner Facebook-videor?

Ja, det finns flera gratis verktyg som VideoHunter, FDown, och Freemake Video Downloader som kan användas för att ladda ner Facebook-videor.

Hur laddar man ner HD-videor från Facebook?

För att ladda ner HD-videor från Facebook, använd en tjänst som stöder HD-nedladdning, som SnapSave eller 4K Video Downloader. Se till att välja HD-kvalitet när du laddar ner.

Kan man ladda ner privata Facebook-videor?

Ja, vissa nedladdningstjänster som VideoHunter och FBdown.net tillåter nedladdning av privata Facebook-videor, men du behöver videons specifika URL.

Avslutning och Tack

Så där, nu har vi knåpat oss igenom alla knep och knåp för att ladda ner videor från Facebook. Vårt mål med denna guide var att klämma in så mycket hjälpsam information som möjligt för att göra din Facebook-upplevelse lite mer nedladdningsvänlig. Hoppas att du hittat några smarta lösningar som gör att du kan spara dina favoritvideor och återuppleva dem när du vill, internet eller inte.

Stort tack för att du hängde med oss hela vägen! Din nyfikenhet och ditt engagemang är som bensin för vår informationsmotor.

Dela Din Erfarenhet och Delta i Samtalet

Din åsikt är som guld för oss! Har du några tankar, frågor eller egna erfarenheter kring nedladdning av Facebook-videor? Dela gärna med dig. Ditt bidrag kan vara den där pusselbiten någon annan letar efter. Och du, sprid gärna ordet om denna guide. Genom att dela kunskap hjälper vi varandra att navigera i den digitala djungeln.

Tack igen för din tid och ditt intresse. Kom ihåg, din insats betyder inte bara mycket för dig själv, utan den stärker hela vårt community av teknikentusiaster. Dela, diskutera och fortsätt utforska!

Tills vi ses igen, ha det så bra och håll din digitala värld i topptrim!


Du kanske även undrar:


Nu när du läst hur laddar man ner en Facebook video, kanske du också vill läsa någon av våra senaste artiklar:

11 svar på ”Hur laddar man ner en Facebook video?”

 1. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
  Thanks! You can read similar art here: Najlepszy sklep

  Svara
 2. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist
  with SEO? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thanks! You can read similar text
  here: Auto Approve List

  Svara
 3. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with Search
  Engine Optimization? I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good gains. If you know of any please share. Cheers!

  You can read similar text here: Backlink Portfolio

  Svara

Lämna en kommentar