Hur laddar man ner en TikTok-video?

Av Håkan Persson

Välkommen till vår omfattande guide om Hur laddar man ner en TikTok-video! I denna artikel utforskar vi de olika metoderna och verktygen som gör det möjligt för dig att spara dina favoritvideor från TikTok, oavsett om du använder en smartphone eller en dator. Från grundläggande steg till avancerade tekniker, denna guide täcker allt du behöver veta för att ladda ner videor smidigt och effektivt. Vi kommer också att ta upp viktiga aspekter såsom att ladda ner utan vattenstämpel och hur man hanterar upphovsrätt.

Oavsett om du är en ivrig TikTok-användare eller bara vill spara några videor för offline-tittande, är denna guide skräddarsydd för att ge dig all den information du behöver.

Hur laddar man ner en TikTok-video Steg-för-Steg

Att ladda ner en TikTok-video är enkelt och kan göras utan att installera någon mjukvara. Du kan använda onlineverktyg som TikTok Downloader från SocialBlast. Här är en snabbguide:

 1. Öppna TikTok-appen och hitta videon du vill ladda ner.
 2. Klicka på “Dela”-knappen och välj “Kopiera länk”.
 3. Gå till TikTok Downloader-webbplatsen och klistra in länken.
 4. Välj önskat format och kvalitet för nedladdningen, till exempel MP4 SD eller Full HD.
 5. Klicka på “Ladda ner” och vänta tills processen är klar.
 6. Den nedladdade videon sparar automatiskt i mappen “Nedladdningar” på din enhet.

Detta verktyg är särskilt användbart eftersom det även kan ta bort vattenstämplar från TikTok-videor och konvertera dem till olika format inklusive MP3 för ljud. Det är viktigt att notera att videon raderas från servern efter nedladdningen, vilket säkerställer din sekretess och säkerhet på TikTok.

För mer information om sekretess och säkerhet på TikTok, kan du läsa denna artikel. Och om du vill veta hur du laddar ner videor från andra hemsidor, kolla in den här guiden.

TikTok nedladdningsappar

När det gäller att ladda ner TikTok-videor finns det många utmärkta appar och verktyg tillgängliga 2024. Här är en översikt över några av de bästa nedladdningsapparna för TikTok:

 1. iTubeGo: Detta är en mångsidig nedladdare som stödjer olika format som MP4, MP3 och mer. iTubeGo är kompatibel med Windows, Mac och Android, och det stödjer nedladdning från över 10,000 webbplatser. Det har även en inbyggd proxy-funktion för att kringgå regionala begränsningar​​.
 2. By Click Downloader: Enkel att använda och erbjuder möjligheten att ladda ner TikTok och livevideor. Denna mjukvara är kompatibel med Windows och stödjer olika videoformat​​.
 3. 4KTokkit: Perfekt för att ladda ner TikTok-videor med utmaningar, captions och hashtags. Den är tillgänglig för Windows, Mac och Linux. Ett smart läge tillämpar optimala inställningar för framtida nedladdningar automatiskt​​.
 4. SnapDownloader: Stöder nedladdning av högupplösta videor upp till 8K och 4K. Det är möjligt att schemalägga nedladdningar och göra sökningar baserade på nyckelord. Appen är kompatibel med både Windows och macOS​​​​.
 5. YT Saver: Denna app låter dig ladda ner TikTok-videor baserade på användarnamn och hashtags. Den stödjer olika format som MP4, M4A, MOV och är kompatibel med både Windows och Mac​​.
 6. Snaptube: Ett annat populärt alternativ för att ladda ner TikTok-videor, även om det inte nämndes specifikt i de källor jag hittade, är det allmänt känt för sin användarvänlighet och effektivitet.

Var och en av dessa appar har sina unika funktioner och fördelar, så det bästa valet beror på dina specifika behov och den enhet du använder. Se till att du väljer en nedladdare som stödjer det format och den kvalitet du behöver, och som är kompatibel med din enhet.

TikTok nedladdningstips

För att ladda ner TikTok-videor på ett effektivt sätt finns det flera metoder och tips att beakta. Här är en sammanfattning av de bästa metoderna för att ladda ner TikTok-videor, med eller utan vattenstämpel:

Direkt Nedladdning från Appen

 1. Aktivera Nedladdningsfunktionen: För att ladda ner videor direkt från TikTok-appen, måste du först aktivera nedladdningsfunktionen i dina sekretessinställningar.
 2. Använda Dela-funktionen: Navigera till videon du vill ladda ner, klicka på dela-knappen och välj “Spara video”. Videon sparas då i appen Foton på din enhet.

Använda Tredjepartsverktyg

Om du föredrar att ladda ner videor utan TikToks vattenstämpel, kan du använda externa webbplatser som SnapTik eller TikTok Downloader. Processen är enkel:

 1. Kopiera Videolänken: Gå till videon på TikTok, klicka på dela-knappen och välj “Kopiera länk”.
 2. Använda Nedladdningswebbplatsen: Besök en nedladdningswebbplats som SnapTik, klistra in länken och klicka på “Ladda ner”.

Ladda ner Alla Dina Videor

Om du vill ladda ner alla dina TikTok-videor på en gång, kan du begära en fullständig datanerladdning från TikTok:

 1. Begär Data: Gå till din TikTok-profil, klicka på inställningar, välj “Sekretess” och sedan “Personalisering och data”. Härifrån kan du begära en nedladdning av alla dina data, inklusive dina videor.

Viktiga Tips

 • Tänk på Upphovsrätten: Kom ihåg att respektera upphovsrätten och be om tillstånd från skaparen om du planerar att återanvända videon.
 • Vattenstämpel: De flesta nedladdningsverktyg tar bort TikToks vattenstämpel, vilket kan vara användbart om du vill ha en ren kopia av videon.
 • Säkerhetsaspekter: Var försiktig när du använder tredjepartsverktyg och webbplatser för att säkerställa att de är pålitliga och säkra att använda.

Genom att använda dessa metoder kan du enkelt ladda ner TikTok-videor för offline-användning eller för att dela dem på andra plattformar​​​​.

FAQ: Hur laddar man ner en TikTok-video?

Hur laddar man ner TikTok-videor utan app?

Du kan ladda ner TikTok-videor utan en app genom att använda online nedladdningstjänster som SnapTik eller TikTok Downloader. Kopiera bara videolänken från TikTok och klistra in den på nedladdningssidan för att starta processen.

Kan man ladda ner TikTok-videor på iPhone?

Ja, du kan ladda ner TikTok-videor på en iPhone. Använd TikTok-appens inbyggda nedladdningsfunktion genom att klicka på dela-knappen och välj “Spara video”, eller använd en tredjeparts nedladdningssida.

Hur sparar man TikTok-videor utan vattenstämpel?

För att spara TikTok-videor utan vattenstämpel kan du använda online nedladdningsverktyg som SnapTik, där du klistrar in videolänken för att ladda ner videon utan vattenstämpel.

Är det lagligt att ladda ner TikTok-videor?

Att ladda ner TikTok-videor för personligt bruk är generellt sett lagligt, men det är viktigt att inte bryta mot upphovsrätten eller använda videorna kommersiellt utan tillstånd från upphovspersonen.

Var sparas nedladdade TikTok-videor?

Nedladdade TikTok-videor sparas vanligtvis i enhetens standard nedladdningsmapp eller i galleriet/foton-appen på din mobiltelefon.

Kan man ladda ner TikTok-videor på Android?

Ja, du kan ladda ner TikTok-videor på Android. Det kan göras direkt via TikTok-appen genom att klicka på dela-knappen och välja “Spara video”, eller genom att använda en tredjeparts nedladdningssida.

Hur laddar man ner TikTok-videor till datorn?

För att ladda ner TikTok-videor till en dator kan du använda online nedladdningstjänster. Kopiera videolänken från TikTok och klistra in den på en webbplats som erbjuder TikTok-video nedladdning, och spara sedan videon på din dator.

Avslutning och Tack

Det var allt för vår guide “Hur laddar man ner en TikTok-video?”. Vi hoppas att du har funnit informationen både insiktsfull och praktisk. Vårt mål har varit att ge dig en tydlig och enkel vägledning för att ladda ner dina favoritvideor från TikTok, och vi hoppas att vi har uppnått det.

Dela Dina Upplevelser och Tankar

Din åsikt och erfarenhet är ovärderliga för oss. Har du provat någon av metoderna vi nämnde? Har du några tips eller tricks som du skulle vilja dela? Din feedback hjälper inte bara oss att förbättra våra guider, utan den ger även värdefull insikt till andra läsare som kan ha liknande frågor eller problem.

Sprid Kunskapen

Om du tyckte att denna artikel var hjälpsam, sprid gärna ordet. Att dela kunskap är ett kraftfullt sätt att hjälpa andra att hantera tekniska utmaningar och utöka sin digitala kompetens.

Tack för att du tog dig tid att läsa vår guide. Kom ihåg, ditt deltagande bidrar inte bara till din egen kunskapsutveckling, utan också till att stärka det gemensamma tekniska samfundet.

Vi ser fram emot att fortsätta vår digitala resa tillsammans. Håll dig uppdaterad, säker och kreativ online!

Till nästa gång, håll dig uppkopplad och inspirerad!


Nu när du läst Hur laddar man ner en TikTok-video? kanske du också vill läsa någon av våra senaste artiklar:

Lämna en kommentar