Hur laddar man ner en Youtube-video?

By Håkan Persson

Först och främst behöver jag framhäva att nedladdningar av videor från YouTube kan strida mot YouTubes användarvillkor och kan också bryta mot upphovsrättslagar.

Med det sagt finns det flera sätt att ladda ner en YouTube-video:

  1. Använd en webbplats eller app: Det finns många webbplatser och appar tillgängliga som låter dig ladda ner YouTube-videor genom att klistra in videons URL i webbplatsen eller appen. Några populära webbplatser inkluderar Y2mate.com, savefrom.net och clipconverter.cc. Var dock försiktig när du använder sådana webbplatser eftersom vissa kan innehålla skadlig programvara eller kanske inte är säkra för din enhet.
  2. Använd ett webbläsartillägg: Du kan också ladda ner YouTube-videor med ett webbläsartillägg som Video DownloadHelper för Firefox eller Chrome. Dessa tillägg lägger till en nedladdningsknapp på YouTube-videosidan och låter dig spara videon på din dator.
  3. Använd kommandoraden: Om du är bekväm med att använda kommandoraden kan du använda ett verktyg som youtube-dl för att ladda ner YouTube-videor. Det här verktyget är tillgängligt för Windows, macOS och Linux och kan laddas ner från den officiella webbplatsen.

Återigen, kom ihåg att nedladdning av YouTube-videor kan strida mot YouTubes användarvillkor och kan också bryta mot upphovsrättslagen.


Nu när du läst Hur laddar man ner en Youtube-video? kanske du också vill läsa någon av våra senaste artiklar:

Lämna en kommentar