Hur man ändrar sin standardwebbläsare på Windows – En enkel guide

By Håkan Persson

Din standardwebbläsare är den webbläsare som automatiskt öppnas när du klickar på en länk eller öppnar en webbsida från en annan applikation på din dator. Även om Windows vanligtvis har Microsoft Edge som standardwebbläsare, kanske du föredrar att använda en annan webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox eller Opera. I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom en steg-för-steg guide för att ändra din standardwebbläsare på Windows, så att du kan surfa på nätet med din favoritwebbläsare.

Innehållsförteckning

Steg 1

Installera din önskade webbläsare Först och främst behöver du se till att du har den webbläsare installerad som du vill använda som standard. Om du inte redan har gjort det, gå till webbläsarens officiella webbplats och ladda ner och installera den senaste versionen.

Exempel på webbläsare och deras webbplatser:

Steg 2

Öppna inställningar för standardappar För att ändra din standardwebbläsare på Windows, börja med att öppna Inställningar. Det enklaste sättet att göra detta är att trycka på Windows-tangenten på ditt tangentbord och skriva “Inställningar” i sökfältet, och sedan klicka på appen “Inställningar” i sökresultaten.

När Inställningar-appen öppnas, klicka på “Appar” och sedan på “Standardappar” i den vänstra sidomenyn.

Steg 3

Ändra din standardwebbläsare I avsnittet “Standardappar” kommer du att se en rad olika applikationstyper och deras nuvarande standardappar. Letar efter “Webbläsare” och klicka på den nuvarande standardwebbläsaren, som förmodligen är Microsoft Edge om du inte har ändrat det tidigare.

Ett fönster kommer att öppnas med en lista över webbläsare som är installerade på din dator. Klicka på din önskade webbläsare i listan för att välja den som din nya standardwebbläsare. Fönstret kommer att stängas automatiskt, och din nya standardwebbläsare kommer att visas i avsnittet “Standardappar”.

Slutsats

Att ändra din standardwebbläsare på Windows är en enkel process som bara tar några minuter att genomföra. Genom att följa stegen ovan kan du snabbt och enkelt byta till din favoritwebbläsare och njuta av en mer personlig surfupplevelse. Kom ihåg att du alltid kan ändra din standardwebbläsare igen om du bestämmer dig för att prova en annan webbläsare eller återgå till Microsoft Edge. Lycka till med din nya standardwebbläsare!


Nu när du läst Hur man ändrar sin standardwebbläsare på Windows – En enkel guide kanske du också vill läsa någon av våra senaste artiklar:

Lämna en kommentar