Hur överför man filer från en Iphone till en Windows dator?

By Håkan Persson

Att överföra filer från en iPhone till en Windows-dator är en enkel process. Det finns flera metoder för att göra det, men här kommer vi att fokusera på två vanliga metoder: överföring via iTunes och överföring via Filutforskaren.

Metod 1: Överföring via iTunes

  1. Installera iTunes: Först måste du installera iTunes på din Windows-dator om du inte redan har gjort det. Du kan ladda ner iTunes från Apples officiella webbplats: https://www.apple.com/itunes/download/
  2. Anslut din iPhone: Anslut din iPhone till Windows-datorn med en USB-kabel. Se till att du använder en Apple-certifierad kabel för att undvika anslutningsproblem.
  3. Öppna iTunes: Starta iTunes på din Windows-dator och vänta på att programmet känner igen din iPhone.
  4. Godkänn enheten: Om du ser en popup på din iPhone som ber om att du ska “Lita på den här datorn,” klicka på “Lita på” och ange din lösenkod om det behövs.
  5. Synkronisera filer: Välj din iPhone i iTunes, och navigera till fliken som motsvarar filtypen du vill överföra (t.ex. Musik, Bilder, Filmer). Markera de filer eller mappar du vill synkronisera och klicka på “Tillämpa” eller “Synkronisera” för att överföra filerna till din Windows-dator.

Metod 2: Överföring via Filutforskaren

  1. Anslut din iPhone: Anslut din iPhone till Windows-datorn med en USB-kabel.
  2. Godkänn enheten: Om du ser en popup på din iPhone som ber om att du ska “Lita på den här datorn,” klicka på “Lita på” och ange din lösenkod om det behövs.
  3. Öppna Filutforskaren: Öppna Filutforskaren på din Windows-dator och leta efter din iPhone under “Den här datorn” eller “Dator” i sidofältet.
  4. Öppna iPhone-mappen: Dubbelklicka på iPhone-ikonen, och navigera sedan till mappen “Internal Storage” > “DCIM”. Du bör se en eller flera mappar som innehåller dina foton och videor.
  5. Kopiera filer: Välj de filer du vill överföra från din iPhone, högerklicka och välj “Kopiera” eller använd snabbtangenterna “Ctrl+C”. Gå till den mapp på din Windows-dator där du vill spara filerna, högerklicka och välj “Klistra in” eller använd snabbtangenterna “Ctrl+V”.

Observera att denna metod främst gäller för överföring av foton och videor. För att överföra andra typer av filer, som anteckningar eller kontakter, kan du använda iCloud, e-post eller tredjepartsapplikationer som är utformade för filöverföring mellan iPhone och Windows-datorer.


Nu när du läst Hur överför man filer från en Iphone till en Windows dator? Kanske du också vill läsa någon av våra senaste artiklar:

Lämna en kommentar