Hur skriver jag ut ett papper från en Windows dator?

Av Håkan Persson

Om du har trubbel med att få ett utskrivet papper så kommer du nog bli glad efter att ha läst denna artikel.

Hur skriver jag ut ett papper från en Windows dator?

För att skriva ut ett papper från en Windows-dator, följ dessa steg:

 1. Kontrollera att skrivaren är korrekt ansluten och installerad:
  • Om du har en USB-skrivare, anslut den till datorn och se till att den är påslagen.
  • Om du har en nätverksskrivare (trådlös eller Ethernet), kontrollera att den är ansluten till samma nätverk som din dator och är påslagen.
  • Om skrivaren inte redan är installerad på din dator, gå till “Enheter och skrivare” eller “Skrivare och skannrar” i Kontrollpanelen eller Windows Inställningar och följ instruktionerna för att lägga till och installera skrivaren.
 2. Öppna det dokument eller den fil som du vill skriva ut. Det kan vara ett Word-dokument, en PDF-fil, en bild, en webbsida eller något annat som stöds av din skrivare.
 3. Klicka på “Arkiv” eller motsvarande menyknapp (beroende på programmet du använder) i det övre vänstra hörnet av fönstret och välj sedan “Skriv ut” alternativet. Du kan också använda kortkommandot “Ctrl + P” på de flesta program för att öppna utskriftsdialogrutan.
 4. I utskriftsdialogrutan som öppnas, välj din skrivare från listan över tillgängliga skrivare.
 5. Justera utskriftsinställningarna efter behov. Du kan välja antal kopior, sidintervall, pappersstorlek, utskriftskvalitet och andra alternativ som är specifika för din skrivare och dokumenttyp.
 6. När du är nöjd med dina inställningar, klicka på “Skriv ut” eller “OK” för att skicka dokumentet till skrivaren.
 7. Vänta tills utskriftsjobbet är klart. Om din skrivare har en display eller statusindikatorer kan du övervaka utskriftsprocessen och se eventuella felmeddelanden om det uppstår problem under utskriften.

Om du stöter på problem under utskriftsprocessen, kontrollera skrivarens anslutning, drivrutiner och felsökningsinformation för att lösa eventuella problem och säkerställa en framgångsrik utskrift.


Nu när du läst: Hur skriver jag ut ett papper från en Windows dator? kanske du också vill läsa någon av våra senaste artiklar:

Lämna en kommentar