Vad är Amazon Drive?

Av Håkan Persson

Amazon Drive är en molnlagringstjänst som erbjuds av Amazon. Tjänsten tillåter användare att lagra och synkronisera filer mellan sina enheter och molnet, vilket gör det enkelt att komma åt och dela filer var som helst. I detta blogginlägg ska vi titta närmare på vad Amazon Drive har att erbjuda och hur det fungerar.

Funktioner hos Amazon Drive

Amazon Drive erbjuder en mängd olika funktioner som gör det enkelt att lagra och hantera dina filer. Här är några av de viktigaste funktionerna:

 1. Lagringsutrymme: Du får 5 GB gratis lagringsutrymme när du skapar ett konto, men du kan uppgradera till mer lagringsutrymme för en månatlig avgift.
 2. Synkronisering: Amazon Drive synkroniserar automatiskt dina filer mellan datorn och molnet, vilket gör det enkelt att komma åt dina filer var som helst.
 3. Fildelning: Du kan enkelt dela filer och mappar med andra användare genom att skicka en länk eller bjuda in andra att visa eller redigera filerna.
 4. Versionshistorik: Amazon Drive sparar en versionshistorik över dina filer, vilket gör det möjligt att återställa tidigare versioner av en fil om något går fel.
 5. Automatisk backup: Amazon Drive har en funktion för automatisk backup, vilket innebär att du kan säkerhetskopiera viktiga filer och mappar automatiskt så att du inte riskerar att förlora dem om något händer med din enhet.

Hur det fungerar

För att använda Amazon Drive behöver du först skapa ett konto, vilket du kan göra genom att logga in med ditt Amazon-konto. Du kan sedan ladda upp filer till molnet genom att använda Amazon Drive-webbgränssnittet eller genom att ladda upp filer direkt från din dator eller mobila enhet. Du kan också skapa mappar och organisera dina filer på ett logiskt sätt för enkel åtkomst.

När du laddar upp en fil, synkroniseras den automatiskt med dina andra enheter, så att du alltid har tillgång till de senaste versionerna av dina filer. Du kan också dela filer med andra användare genom att skicka en länk eller bjuda in andra att visa eller redigera filerna.

Amazon Drive är också tillgängligt som en app för mobila enheter, vilket gör det enkelt att komma åt dina filer när du är på språng. Du kan också använda Amazon Drive tillsammans med andra Amazon-tjänster, t.ex. Amazon Photos, vilket gör det enkelt att lagra och hantera dina bilder och videor på ett och samma ställe.

Se våra andra molnlagringsartiklar:

 1. Vad är Dropbox och hur fungerar det?
 2. Vad är Google Drive? En utförlig guide till molnlagringstjänsten

Slutsats

Amazon Drive är en användbar molnlagringstjänst som erbjuder många funktioner för att lagra och hantera dina filer. Med automatisk synkronisering och backup, fildelning och versionshistorik kan du vara säker på att dina filer alltid är säkra och tillgängliga. Amazon Drive är också integrerat med andra Amazon-tjänster och appar, vilket gör det enkelt att använda tillsammans med andra program och tjänster du redan använder.

Det finns också möjlighet att uppgradera till mer lagringsutrymme för en månatlig avgift, vilket kan vara användbart om du har mycket filer att lagra. Sammantaget är Amazon Drive en praktisk och tillförlitlig molnlagringstjänst som kan hjälpa dig att organisera och hantera dina filer på ett enkelt och effektivt sätt.


Se alla våra andra artiklar kring molnlagringstjänster:

 1. Vad är iCloud Drive? – Full guide!
 2. Zoho Docs: En Allsidig Plattform för Online-dokumenthantering
 3. Tresorit: En premium molnlagringstjänst för maximal säkerhet och integritet
 4. Vad är Nextcloud? – Molnlagring
 5. Utforska SpiderOak: Säkerhetsorienterad Molnlagring
 6. Vad är Sync.com och hur funkar det?
 7. pCloud: En molnlagringstjänst för säkerhet, användarvänlighet och livstidsplaner
 8. Vad är Box – Molnlagringstjänst
 9. Molnlagringstjänsten MEGA: Säkerhet, Användarvänlighet och Alternativ
 10. Vad är Amazon Drive?
 11. Upptäck Yandex.Disk: En Omfattande Molnlagringslösning
 12. Vad är Microsoft OneDrive? – Hur kan du använda det?
 13. Hur fungerar Molnlagring?
 14. Vad är Google Drive? En utförlig guide till molnlagringstjänsten
 15. MediaFire: Smidig Molnlagringstjänst för Dina Digitala Tillgångar
 16. Vad är Dropbox och hur fungerar det?

Lämna en kommentar