Vad du kan göra om du får felmeddelandet: “Windows 10 stop code NTFS file system” – En utförlig guide

Av Håkan Persson

Om du får felmeddelandet “Windows 10 stop code NTFS file system”, betyder det vanligtvis att det finns ett problem med ditt filsystem. Detta kan vara ett resultat av skadade systemfiler, felaktigt installerade drivrutiner eller till och med hårdvaruproblem. Nedan följer en utförlig guide för att lösa detta problem.

Starta om datorn

Det kanske låter simpelt, men en enkel omstart kan lösa många temporära systemproblem. Om du nyligen har installerat ny programvara eller drivrutiner, kan omstarten slutföra installationsprocessen och lösa eventuella problem.

Kör CHKDSK-verktyget för att lösa Windows 10 stop code NTFS file system

CHKDSK är ett inbyggt Windows-verktyg som kan skanna ditt filsystem för fel och försöka reparera dem. För att köra CHKDSK, öppna Kommandotolken som administratör och skriv chkdsk /f /r, följt av Enter. Datorn kommer att behöva startas om för att CHKDSK ska kunna köra.

Kör System File Checker (SFC)

SFC är ett annat inbyggt Windows-verktyg som skannar och reparerar skadade systemfiler. För att köra SFC, öppna Kommandotolken som administratör och skriv sfc /scannow, följt av Enter.

Uppdatera eller återinstallera drivrutiner kan lösa “Windows 10 stop code NTFS file system”

Felaktiga drivrutiner kan leda till NTFS file system error. Genom att uppdatera eller återinstallera drivrutinerna för ditt system kan du lösa detta problem. Du kan göra detta via Enhetsanslutningen.

Kör Windows Memory Diagnostic

Om inget annat fungerar kan ett minnesproblem vara orsaken till ditt problem. Windows Memory Diagnostic är ett inbyggt verktyg som kan skanna ditt minne för fel. Du kan köra det genom att skriva “Windows Memory Diagnostic” i Start-menyn och följa instruktionerna.

Sammanfattning

Att få “Windows 10 stop code NTFS file system”-felmeddelandet kan vara frustrerande, men genom att följa dessa steg bör du kunna lösa problemet. Kom ihåg att alltid ha uppdaterade säkerhetskopior av dina filer för att förhindra dataförlust. Om inget av ovanstående steg fungerar, kan det vara dags att konsultera en teknisk expert eller överväga att återinstallera Windows.


Se också:

1 svar på ”Vad du kan göra om du får felmeddelandet: “Windows 10 stop code NTFS file system” – En utförlig guide”

Lämna en kommentar